בעוד שלא ניתן להצביע על מזון ספציפי המבטיח מניעה מלאה של נשירת השיער, הרי שתזונה מאוזנת ועשירה ברכיבים תזונתיים מזינים, יכולה בהחלט לתרום לשמירה על שיער בריא, ולסייע באופן ניכר לחיזוק שורש השיערה עצמה.
להלן כמה מן החומרים המזינים והמזונות הנוגעים להם, באמצעותם תוכלו לבנות לעצמכם תפריט תזונתי נכון ומתאים. חשוב לציין לצד זאת, כי כל אדם ואדם הוא עולם ומלואו וייתכן מאוד שבמסגרת הטיפול הנטורופתי, התפריט התזונתי ישתנה באופן ניכר. עם זאת, יש במדריך הבא כדי לספק תמונה כללית ורחבה על המזונות המתאימים ביותר.
מזונות עשירים בחלבון
השיער מורכב בעיקרו מחלבון העונה לשם קרטין. הכללת מזונות שונים של חלבון רזה בתזונה דוגמת עופות, דגים, ביצים, שעועית ואגוזים, יכולה לספק את אבני הבניין החיוניות עבור צמיחת השיער ועבור שימור בריאותו.
במקרים מסוג זה, ניתן גם למצוא מגוון של תוספי תזונה לחיזוק שורש השיערה הכוללים את החלבון הדרוש ובכך להבטיח אספקה תקינה ורציפה של רכיבים אלו.
מזונות העשירים בברזל
מחסור במינרל הברזל עלול להוביל לדילול השיער ולנשירתו.
זוהי נחשבת לסוגיה בריאותית נפוצה למדי, בעיקר בקרב נשים אך ניתן גם למצוא לא מעט גברים המלינים על תסמינים הנובעים ממחסור בברזל.
מומלץ לשלב מזונות העשירים בברזל כמו בשר רזה, עופות, דגים, קטניות, בשר אדום, תרד, אבוקדו ודגנים מועשרים שיבטיחו צריכת ברזל נאותה.
שימו לב שישנם פתרונות תזונתיים רבים שאינם בהכרח מצריכים לצרוך בשר וכל שכן בשר אדום אותו מומלץ לאכול באופן מתון.
חומצת שומן אומגה 3
שומנים בריאים אלו תומכים בבריאות הקרקפת ובעקיפין גם מסייעים לצמיחת השיער.
המקורות לאומגה 3 כוללים דגים שומניים שונים כמו סלמון ומקרל. למי שמחפש אחר פתרונות שאינם מן החי, הרי שניתן לצרוך זרעי צ’יה, זרעי פשתן ואגוזי מלך.
כמו-כן, ישנם תוספי תזונה רבים בנושא זה, והם יכולים להשלים את החסר.
ויטמינים
ויטמין A מסייע בייצור חלב אשר מעניק לחות לקרקפת, ובכך שומר על בריאות השיער.
מזונות העשירים בוויטמין A כוללים בטטה, גזר, תרד וקייל.
ויטמין C אף הוא מומלץ לסיוע כנגד נשירת שיער, וזאת לאור היותו נוגד חמצון המסייע בייצור קולגן החשוב למבנה השיער. פירות הדר, תותים, פלפלים וברוקולי נחשבים לעשירים בוויטמין C וביכולתם לתרום משמעותית להשלמת החסר.
ויטמין B7 העונה לשם ביוטין קשור אף הוא לחיזוק השיער, וניתן למצוא אותו בביצים, אגוזים, זרעים שונים ובטטה.
ויטמין D לסיום אף הוא מומלץ על-ידי מומחים שכן הוא נקשר רבות לנשירת שיער. במקרה הזה, חשיפה לאור השמש יכולה לסייע רבות. לצד זאת, השלימו את החסר עם מקורות תזונתיים שונים דוגמת דגים שומניים ומוצרי חלב מועשרים.
המרכיב הסביבתי
לצד כל האמור לעיל, אל לנו לשכוח כי גם הסביבה והשפעותיה על נפשנו, עלולה להזיק לבריאות השיער.
אם אתם סובלים ממתח נפשי מתמשך, הרי ניהול מתחים עם פעילות ספורטיבית ולו המתונה ביותר, יחד עם מדיטציה ושלל טכניקות נוספות להפגת סטרס כגון נשימות, יסייעו רבות בחיזוק השיער וכן בחיזוק המערכת החיסונית כולה.
:סה"כ צפיות 224 , 2